השתתפות בחתונת הומואים

  • י"ח תשרי התשע"ט

שאלה

האחיין שלי הומו, הוא מתחתן עם בן הזוג שלו בסוכות, האם מותר לי ללכת לחתונה בכדי למנוע אולי ניתוק קשר עם האח שיפגע בהיעדרותי..? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

היות שיש איסור גמור לשני אנשים לחיות באופן כזה, אסור להשתתף בחתונה כזו, משני טעמים:

א. משום חיזוק ונתינת גושפנקא לעוברי עבירה (ראה כיוצא בזה במשנה ברורה סימן שמז סוף סק"ז).

ב. חילול ה' (וכן ראה בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' פרק י סעיף מ בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שאישה שמתחתנת עם גוי, שאין לאח שלה ללכת לחתונה משום חילול ה'. ודון מינה לנד"ד).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס