האם להוריד קעקוע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בזמנו קיעקעתי על זרועי ציור כלשהוא, היות ובשנה האחרונה התחלתי לגלות את האמת היחידה לגבי תכליתנו בעולם הזה...ברצוני להביע חרטה כלפי הקדוש ברוך הוא.היות וזה אסור על פי היהדות. כיצד ניתן לעשות זאת??? בתפילה,בכוונה לבבית אוו כמו שניתן היום לעשות ע"י ניתוח לייזר??? והאם כבוד הרב יש משהוא רע בזה שאני עדיין חושב בתודעתי שיש בזה משהוא יפה,אך ברצוני לרצות את הקדוש ברוך הוא משום שבתוכי אני יודע כי כל המצוות וההדרכות על פי התורה הם אך ורק לטובתי!!! תודה רבה,וכל טוב.

תשובה

שלום

מותר ורצוי להוריד קעקוע בליזר.

להפך אסור לאדם לומר על דבר יפה זה לא יפה רק בגלל שאסרה תורה, אלא צריך לומר נכון זה יפה והייתי רוצה אבל התורה אסרה ולכן איני עושה את זה.

( הגמרא מתייחסת לזה מפורש לגבי מאכלות אסורות שאדם לא יגיד חזיר זה לא טעים, אלא חזיר יתכן וזה טעים אבל התורה אסרה)

עלה והצלח