מה יש בגן עדן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יהודים יקרים: אם אלוקים הוא כל יכול.. אז השאלה שלי האם הוא יכול לעשות סלע שהוא לא יכול להרים וגם להגביל את עצמו בצורה שלא יוכל להחזיר את עצמו למצב של כל יכול חזרה. כלומר להכחיד ולהעלים ולאבד את הכל יכוליות שלו....? עד שאלה.. למה אלוקים בחר לברוא תעולם דווקא עם חוקי פיזיקה ומתמטיקה דווקא זה. ואם זה כך אז האם זה גם בעולם האמת ככה? ואם לא.......? האם אפשר לקבל דוגמה אמיתית! אבל.. של איזה שהיא דגימה של טעם גן עדן שאני ידע מה הולך שם.. כי אם זה סתם ככה להסתובב בגנים ודשא... אז אני לא מבין מה התענוג למרות שאני יודע שיש את זיו השכינה ואורות וכלמיני אבל אני צריך דוגמה רצינית מהקבלה משהו.. אם אתם יכולים לענות לי ברצינות אני אודה לכם מאוד. תודה רבה מראש. אורי

תשובה

שלום אורי

3. לשון המסילת ישרים-" האדם לא נברא אלא להתענג על השם שזה העונג והעידון הגדול מכל העידונים שיכולים להמצא"- הדשאים והנהרות הם משלים גשמיים למושגים רוחנים, בעולם הזה אין לנו דוגמא לעונג רוחני שחווים בקירבת השם ובהשגת החוכמה, אבל ציור לזה אפשר לקבל משמחת ועונג התורה,

תבוא ותכנס לאחת הישיבות ותראה את פרצופי הלומדים בשעה שעוסקים בתורה - תראה את החיוך שנמצא בדרך קבע אצל שוכני בית המדרש, תראה את הרוגע והשלווה העוטפים אדם שדבק בבורא בתפילת העמידה,

את השמחה בשמחת תורה ובחגים בהיכלי הישיבות תחבר את הכל יחד וזה יהיה ציור קטן לעונג שחשים בקירבת השם ובהתענגות על השגתו.