האם מותר לעגל את סכום ההלוואה כלפי מעלה או שיש בזה איסור ריבית?

  • כ' אב התשע"ח

שאלה

אם לוויתי מחברתי 195 ש"ח ואני מחזירה לה שטר של 200, האם זה מותר? נניח שזה כמובן בהסכמתי, האם ה-5 שקלים האלה נחשבים ריבית? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להחזיר סכום מדויק של ההלוואה, ואין לעגל כלפי מעלה.

מקורות: על פי הנפסק בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קס סעיף ד) שאפילו אם הלווה נותן לו יותר מדעתו בשעת הפרעון שלא התנה עמו ואינו אומר שנותנו לו יותר בשביל רבית אסור.

בברכה,

הלל מאירס