חגים ומועדי השנה

סגירת חופשה בתשעת הימים

  • כ"ח תמוז התשע"ח

שאלה

האם אפשר לסגור חופשה בתשעת הימים כדי לצאת אחרי זה בבין הזמנים. תודה

תשובה

שלום רב,

אפשר לסגור חופשה בתשעת הימים בשביל אחרי תשעה באב כשיש חשש שיפסיד את אותו מקום אם יחכה. אולם אין לסגור חופשה ביום תשעה באב עצמו.

מקורות: כן הביא בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק סט סעיף ד) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שמותר להזמין ולהשכיר מקום לנופש שאחרי תשעת הימים מראש חודש ועד התענית כשיש חשש שלא יהיה אחר כך מקום. אולם בתשעה באב עצמו הרי לא עושים בו מסחר ולא משא ומתן של מסחר, ולכן אין להשכיר או להזמין מקום לנופש ביום זה.

בברכה,

הלל מאירס