חשובה לי האמת

  • כ"ב תמוז התשע"ח

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב
אני רוצה להתייעץ בבקשה על 2 דברים:
1. האמת מאוד חשובה לי ואני משתדלת מאוד לשמור עליה אך לפעמים אני חושבת שאולי אני מגזימה ולא כך צריך. לדוגמא- מישהו מתקשר לחפש את הבוס שלי והוא לא רוצה לענות אז הבוס שלי אומר- תגידו לו שאני לא פה. או לדומגא רשמתי את הבת שלי לגן ושאלו אם רשמתי לגן ספציפי אחר אז עניתי שכן ואם יש לנו פלאפון לא כשר .עניתי שכן. אני יודעת שהרבה אנשים היו עונים לא והיו בשמחה אומרים שהבוס לא במשרד, אני לא יכולה,מבחינתי זה שקר. השאלה אם כך צריך או שזה מוגזם. אני לא חושבת שיש כמה פנים לאמת - או שזה נכון או שלא.
אשמח לקבל תשובה ברורה.
לגבי הדבר השני- קנינו לקישוט לבית חיקוי של הפרס אוסקר- זה דמות של בנאדם . ואחכ חשבתי אולי זה כמו פסל וזה בעייתי. אשמח לדעת מה לעשות.
תודה רבה והמשך יום טוב

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לענות שהבוס לא פה ולכוון שהבוס לא פה בשביל לדבר איתך.

אין לענות שקר בעניין הפלאפון הלא כשר.

2. אם זה לא דמות אדם שלם מותר.