טבעות מנישואין קודמים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, נישארו לי טבעות (ועוד חפצים/תמונות וכו) מנישואי הקודמים. קראתי באחת התשובות שלך שלא כדאי להחזיק שום דבר מקשר עבר ושזה פוגם. מה עלי לעשות? יישר כח על עבודת הקודש ותודה מראש על תשובתך

תשובה

שלום

לא התכונתי שיש בעיה לשמור חפצים או בגדים מנישואין קודמים. רק כאשר יש חפץ או תכשיט שקיבלת מתנה מהאיש הקודם או חפץ שמזכיר לך את הנישואין הקודמים עדיף שלא.

 גם לא מסיבה הלכתית או קבלית אלא פשוט רגשית שזה יכול להעיק עליך או על בעלך כיום. בברכה