לאחר הנישואין ניתן להמתין עם עניין הבאת ילדים לעולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בימינו ניתן לראות זוגות דתיים אשר לא מנסים להביא ילדים לעולם לאחר הנישואין, אלא ממתינים עם העניין זמן מסוים.זאת לעומת זוגות דתיים אחרים שלא ממתינים בטענה שחל איסור של זרע לבטלה. האם יש מחלוקת בנושא זה בין הרבנים? איזה הסבר להחלטתם נותנים הרבנים שמתירים להמתין עם הילדים? תודה

תשובה

שלום

ישנם היתרים הלכתיים במקרים שלא ברור לאן פני המשך הנישואין. או מסיבות נפשיות. אך באופן עקרוני אסור. צריך להיוועץ ברב פוסק הלכתי בכל מקרה לגופו.