קריאת ה:זוהר לנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי שרצוי שנשים לא יקראו בזוהר אפשר לפרט למה רצוי שלא הרי זה מעניין מאוד ואמיתי

תשובה

שלום

לא רק לנשים רצוי שלא. גם לגברים. אך לנשים יותר. הזוהר הוא תורה בדיוק כפי הגמרא. וצריך לדעת איך ללמוד את זה. דבר שגברים מורגלים בו יותר מנשים .

אך כיוון שהזוהר מתעסק בסודות התורה והבריאה שאלו נושאים עדינים ודקים. טעות בלימוד זה או הבנה לא נכונה יכולה לגרום ללומד טעויות באמונה הבנה מוטעת בדרכי השם עד כדי כפירה ח"ו. לא לחנם כל פורצי הגדרות והמחדשים והמשיחיים בימי עמנו התעסקו בתורת הסוד ומתוך כך נבעה טעותם ויצאו לתרבות רעה.

בנוסף הזוהר מצריך רמה של קדושה וידיעה בתורה כדי שיהיה יכולת שכלית לאדם להבינו לאמיתו דבר שבימינו נדיר למצוא בגברים וכל שכן בנשים שעיסוקם יותר בתחומי הבית .