עבודה על המידות, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ישנה עמיתה ממקום עבודתי שבעבר היינו ביחסי חברות אך עבר ביננו חתול שחור וכרגע אנחנו לא מדברות. אני יודעת שאסור לנטור טינה (ואף כשצערה אותי קרוב למועד חתונתי הצהרתי שאני לא מקפידה עליה ואף התפללתי בשבילה ביום חתונתי) אבל עכשיו,בחיי היומיום בעבודה אני לא יכולה להסתכל עליה,היא מעוררת בי סלידה וגועל...איך אני יכולה להתגבר על כל האנרגיות והרגשות השלילים האלו כלפיה?

תשובה

שלום ורד

מי אמר שאת צריכה לאהוב אותה? רגשות שלילים כלפיה הם מוצדקים במידה והיא גרמה לך עוול לדעתך. לאהוב כל יהודי אפילו שפגע בנו זה דרגה גבוהה ביותר וגם לא תמיד היא קיימת.

התורה לא דורשת מאיתנו להיות פראירים וכל אחד יכול לבוא ולפגוע ונצטרך לאהוב אותו . יש לזה דרגות ותלוי בנסיבות. פשוט אל תתיחסי אליה מטוב ועד רע .

ומה שבלבך לא מעלה ולא מוריד. איסור נטירה זה במעשה לדוגמא שהיא פעם לא הלוותה לך דבר אסור לך לא להלוות לה או להזכיר לה את זה שאת כן מלווה שלא כמוה שלא הלוותה לך. אך אין זה מדבר על רגשות שלילים כלפיה שהם מוצדקים ומובנים.