מתי התחילה הבריאה בתורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב זמיר כהן אמר שלפי הרמב"ן פרשת הבריאה מתחילה מ-המילה ויאומר אלוקים יהי אור וזה סותר את זה שהעולם נברא באות ב` כי לפי זה העולם נברא באות י שהקדוש ברוך הוא אמר יהי אור אז הוא נברא ב-ה` ולא ב-ב` אשמח לתשובה...

תשובה

שלום

קצרה דעתינו מלבאר את דברי הרמב"ן הקדושים ובייחוד בענייני מעשה בראשית, אך בכל אופן בכדי להניח מעט את הדעת ניתן לומר שהבריאה הגשמית של יצירת גשמית בפועל החלה עם אמירת יהי אור, אך הבריאה הרוחנית בעולם החלה עם המילים בראשית ברא אלוקים.

כפי הידוע, בכל דבר גשמי קיים הניצוץ הרוחני, כן הן העולמות העליונים והתכלית הרוחנית של הכל.