איסור ייחוד במעלית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעבודה בה אני עובדת אני האשה היחידה השאר כולם גברים חילונים.(אני לא משוחחת איתם רק לצורך העבודה) כשאני נכנסת למעלית ובאים עוד גבר/ים להכנס האם זה בסדר או שעלי לצאת? הם לא מבינים מזה שום דבר ויש מקום במעלית בשפע לכולם ולכן לא נעים לי סתם לצאת או לא להכנס האם זה בסדר שאני עולה איתם? יש לציין שהמעלית היא בסה"כ עד קומה 2 והיא לא נפתחת באמצע (אין מדרגות לעלות רק מעלית) חשוב לי מאד אם תוכלו לענות לי כמה שמוקדם יותר, תודה רבה!!!!!!

תשובה

שלום

ישנו איסור איחוד במעלית אך זה תלוי בזמן השהות במעלית עד האפשרות לפתיחת הדלת, הדעה המחמירה נוקטת שעד דקה אין איסור.

והדעה המקלה עד שלושה דקות, במקרה שלך כמדומני שעליה לקומה אחת אורכת פחות מדקה ולכן ניתן לעלות יחד במעלית.