גבר שאינו שומר תורה ומצוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם בחור שעדיין אינו שומר מצוות שואל אותי שאלה ביהדות, האם מותר להסביר לו באריכות,או שצריך לפטור אותו בתשובה קצרה מחמת הצניעות? התלבטותי היא בעיקר בגלל שאני יודעת שאולי תשובה קצרה תתפס כמשהו שטחי ותגרום לחילול ה`,ואולי יקבל תשובות לא נכונות ממקורות אחרים,דבר שירחיק אותו מעבודת ה`. אני רוצה לעשות את רצון ה`,ואני לא יודעת איזה צד במאזניים שוקל יותר.אשמח לקבל תשובה אמיתית ורחבה.תודה על הכל!

תשובה

שלום נאוה

את צריכה לענות בקצרה ואם את רוצה את יכולה להוסיף שלא נח לך לדבר בהרחבה בגלל צניעות איך הוא יקבל את הדברים ומה יחשוב אין זה כלל בתחום אחריותך אדן צריך לעשות את המוטל עליו מה יצא מזה זה כבר ברשות הקב"ה , לענות חייבים גם לא ביהדות זהו מינימום של התנהגות בין בני אדם ודרך ארץ לענות לאדם ששואל וביחוד ביהדות הרבה פעמים מובא בגמרא מה ענתה אשת ר` מאיר, אך בשום מקום לא מובא שלא רצתה לענות בגלל צניעות, אבל לקצר ודאי שצריך.