האם גוי יכול להשתתף בסעודת שבת בבית של דתיים?

  • י"ד אייר התשע"ו

שאלה

בתי במערכת יחסים עם גוי אמריקאי ליברלי, היא גרושה עם ילד, אביו של הילד הוא יהודי. ביתם של בננו ואשתו עם שני ילדים הוא דתי. אנחנו ההורים מתחזקים וגרים בחו"ל וגם הבת שירלי. מה לעשות עם ימי שישי? האם להזמינו להיות איתנו או לא? זה אומר כמעט כל יום שישי. הנכדים בני ה-5 כבר מבינים שהוא לא יהודי. הגוי למד במשך 8 חודשים תורה ויהדות והרב הפסיק את הלימודים ואמר לו שאם יהיה מעוניין בגיור שיתקשר אליו. אנחנו מבינים שצריך לשתות יין מבושל, לא לתת לו חלה, ולשנות את ברכת המזון כשהוא נוכח בימי שישי. אם הוא יכול להיות נוכח איך הוא צריך להתנהג ומה חל עליו? והאם הוא יכול להשתתף איתנו בחגים?

תשובה

שלום וברכה,
אם הוא לא מתכוון להתגייר, אין להזמינו כלל. אסור לתת יד לבתכם ולסייע לה להינשא לגוי רחמנא ליצלן. איך תתני לנכרי לבוא לביתכם כאשר הוא מחטיא את בתכם ומורידה לשאול?
אם הגוי הוא גוי זר שאינו מחטיא את בת ישראל, מותר להזמינו לשבת מבלי שייגע ביין שאינו מבושל, אבל לא לחג.
והנני בברכה