טהרה ללא נישואים

  • י"ב אב התשע"ו

שאלה

זוג החי יחד ללא חו"ק ומתכננים להינשא רק בסיום לימודיהם בעוד כמה שנים, ואם יאמרו להם שישמרו טהרה כהלכה, יסכימו. האם נכון להורות להם כן.

תשובה

ככלל, אין להורות לרווקה לטבול שלא להרבות פריצות בישראל וכמש"כ הריב"ש בתשובה. לפיכך אל לו לתלמיד חכם להורות כן לזוג זה לפי שהגם שהוא תועלת עבורם להצילם מאיסורים חמורים, יתפרסם הדבר כהיתר ויפרצו גדרות הצניעות. אבל אם המורה להם כן אינו מי שאחרים יסתמכו עליו אם יספרו בשמו, רשאי.