שאלות שמחפשת להן תשובה נכונה

  • ג' אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב , :) אני יש לי כמה שאלות שעדיין התשובה לא ברורה לי, אשמח לקבל ממך כמה שיותר תשובה מדויקת בבקשה..
1. במוצ"ש, כשעושים הבדלה, נשים וגם גברים רשאים לשתות מן היין, או שרק מברכים על היין ובסיום ההבדלה, שופכים את היין?
2. בהבדלה, צריך לעמוד או לשבת...ראיתי שעושים את ההבדלה גם בישיבה וגם בעמידה, מה נכון בהכרח?
3.למה תמיד אנשים מתעסקים בשאלה זו, "איזה נוסח את קוראת, נוסח ספרדי או נוסח אשכנזי?, מה ה משנה, אם בסופו של דבר זה אותה תפילה שמיועדת לקב"ה?
4.את ברכת 'נטילת ידיים' ועל 'אשר יצר', ניתן לברך במקלחת עצמה, או שצריך לצאת ולברך בסלון/ חדר?
5.יש לי בבית מיני בר קטן, ניתן להשתמש בהם לשתייה למים קרים ולפושרים, מכיוון שאני לא מפעילה על חימום?, רק מים קרים

תשובה

שלום וברכה

1. המבדיל שותה את היין בין גבר ובין אשה. אולם אם הגבר מבדיל על היין, אין הנשים שותות מהיין של ההבדלה.

2. יש הנהוגים לעשות רק בעמידה ויש הנוהגים לעשות בישיבה, כל אחד יעשה כמנהג אבותיו.

3. נכון, אבל מבואר באר"י הקדוש שיש שינויים לפי שורש נשמות של כל אחד ורואי לכל אחד לקרוא כפי מנהג עדתו.

.4. אסור לברך במקלחת.

5. רק למים קרים או לטמפרטורת החדר ורק בתנאי שמיני בר הינו מכני ולא דיגטלי.