זוגיות

הסתרת הריון מהבעל

  • א' שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול לגבי הסתרת הריון מהבעל
אישה הרוצה להסתיר את ההריון מבעלה משלב ההתחלתי על מנת להפתיע אותו בשלב מתקדם יותר
האם הדבר מותר מבחינת ההלכה
ואם כן
כיצד תנהג בעניין הנידה
זאת אומרת יהיה שלב שתצטרך לומר לבעלה שהיא נידה בזמן שלא באמת תהיה נידה
ובכך עלולה לטמא את עצמה רק מכח האמירה
לכן, איך ניתן לגרום לבעל להבין שהיא נידה בצורה שלא תטמא אותה באמת על מנת לשמור על אפקט ההפתעה בשלב הזה.
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין לטמא את עצמך.

המקסימום שתוכלי לעשות הוא לא לומר את האמת בקשר לבדיקת הריון ולומר שכרגע את לא רואה סימן להריון וכדו'.. אולם גם זה עדיף להימנע ראוי לשתף את הבעל בשמחה זו כבר עתה ותשמחו יחד על המתנה שה' מעניק לכם.