אפשר להאמין לקריאת כף יד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מישהו לפני כחצי שנה קרא לי בכף היד והוא אמר שאני בגיל 18 אתחתן אבל חזר והדגיש שמעשים של בן-אדם משנים... כמה אחוזים אני יכולה להאמין שזה יקרה??

תשובה

חכמת קריאת כף היד יש לה בסיס בדברי חז"ל, וכבר רמז על כך איוב (לז ז) בְּיַד כָּל אָדָם יַחְתּוֹם לָדַעַת כָּל אַנְשֵׁי מַעֲשֵׂהוּ, ובזוהר הק` (פרשת יתרו) כתוב כי כשם שיש הוראה מסויימת בכוכבי השמים [אסטרולגיה], כך יש הוראה בשרטוטים שיש בכף היד, הרושמים ומציינים את המזל, ובמקורותינו מובא על כמה וכמה מהגאונים והראשונים שהיו בקיאים בחכמה זו.

ולמעשה אין איסור בקריאת כף היד על ידי מי שבקי בחכמה זו, או על די מי שמתיימר להיות יודע עתידות, אולם כתבו הפוסקים שמהיות טוב ראוי לאדם שלא להיות מהרוצים לדעת את העתיד, ולקיים מה שנאמר תמים תהיה עם ה` אלוקיך, אף שהמצוה לא נאמר במכוון על זה.

וכמובן שאינני יודע אם מה שאמר לך ההוא יתקיים, כי הרי אני לא מכיר אותו ולא בחנתי אותו אם הוא יודע באמת או שהוא נוכל כמו הרבה נוכלים הנמצאים במקצוע זה ובמקצועות הדומים לזה.

בהצלחה - מנשה ישראל