פאנג שוואי מותר על פי התורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בם"ד שלום כבוד הרב האם התיעצות עם מוממחה מפאנג שוואי בבחירת דירה למגורים האם היא מותרת תודה

תשובה

שלום אהרן כיון שתורה זו של הפאנג שוואי מעורבת מעבודה זרה ואלילות יחד עפ תובנות טבעיות הגיוניות קשה להבחין מה מקור כל רעיון האם במקור טבעי נטרלי או באלילות ואמונה בכוחות ואנרגיות לסוגיהם.

לכן אסור להתייעץ ולקבוע על פי רעיונות אלו. ככל על עם ישראל נאמר כי היא חוכמתכם ובינתכם לעיני העמים, תורתנו ורעיונתינו מרחיקים דברים שהם בגר המיסטי ללא אחיזה ושורש של חוכמה, לכן אין כל צורך לרעות בשדות זרים חסרי תוכן אלוקי אמיתי.