יחס התורה למלחמות זמנינו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך התורה מתייחסת למלחמה המתרחשת כיום בעזה ובגבול הצפון? האם זו מלחמת מצווה ? האם מצווה להשתתף בה או כיהודים עדיין בגלות חובתנו להכנע לאוייב ולהתפלל לימים טובים יותר? גאווה לאומית, יש דבר כזה ביהדות ?

תשובה

שלום

מרים גאווה לאומית קיימת ביהדות רק אם יש בכך כדי להרתיע מלתקוף את ישראל או משום פיקוח נפש, כשלעצמה אין מושג כיום, כיון שאנו בגלות והגאולה תלויה בהגעתה מידי שמים גאוותנו הושבתה ומשוש ליבנו המקדש והשכינה עזבו אותנו , זוהי גאוותנו ולא נחלת ארץ או מדינה זו או אחרת וכל עוד זה אינו איתנו על מה נתגאה? בהיותינו ככל העמים?