מעשר ופיצויים

  • ד' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום רב, ידוע לי כי עלי לתת מעשר מכל הכנסותי. פוטרתי מעבודתי והנני בחופשת לידה ולא עובדת עלי לקבל כספי פיצויים לא סכום גדול שהנני צריכה להתקיים ממנו עד אשר אמצא עבודה, כוונתי הינה לתת מעשר מכספים אלו אך חודש הבא לא תהיה לי הכנסה ועלי לכלכל עוד שני ילדים נוספים ולשלם חשבונות בעלי עובד ומרוויח שכר מאוד נמוך. האם עלי בכל זאת לתת מעשר? או שלתת סכום שאוכל לעמוד בו? מה עלי לעשות איך נוהגים במקרה זה? אודה להנחייתכם.

תשובה

שלום וברכה

תפרישי את המעשר בצד בלי נדר ואל תשתמשי בו. תנסי להתכלכל ביתרה בצורה סבירה ואם תראי שאת לא מצליחה להסתדר תקחי מכספי המעשר לעצמך. רק אם תראי אכן צלחת את הזמן הזה בשלום תוכלי לקחת את כספי המעשרות ולתת לעניים.