התאמת שמות בזוגיות על פי התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש ביהדות התאמת שמות בזוגיות כמו 4 יסודות? נגודים בין השמות?!נגודים בין היסודות? או השם עצמו בעייתי? קרן או כפיר

תשובה

שלום

יש כזה מושג זה ודאי, כיון שמודבר כאן על חיבור בין שני בני אדם, ואין חולק ששם האדם זה גילוי על מהות האדם ותכונותיו, בודאי שיש משמעות לחיבור בין השמות. האם לבדוק את זה? האם לקבוע לפי זה האם להתחתן עם בחור שאת מכירה או לא? התשובה היא לא, אין כל צורך לבדוק את זה וודאי לא להכריע לפי זה.

הסיבה היא פשוטה- לא מצינו מעולם אצל רבותינו שבדקו פרט זה לפני גישתם לשידוך או כאשר יעצו לאנשים בנושא זה, וכנראה שיש סיבה טובה לכך , אנו בכל דבר בודקים האם רבותינו שהיו אנשים חכמים יותר מאיתנו, גדולים בתורה מאיתנו נהגו כך או לא. ואם אנחנו רואים שלא התיחסו לזה כלל. סימן הוא שאין להתייחס לזה.

ההליכה בדרך זו היא הדרך הבטוחה לכוון לאמת ולקבל עזרה משמים לטובה והצלחה.