שחרור אסירים תמורת חיילים על פי התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה התורה אומרת לגבי החטופים? האם צריך להחזיר אותם תמורת אסירים? מצד אחד זה נפש יהודית.. מצד שני זה להביא להם גויים שיכולים לעשות פיגועים, ולגבי גופות? האם צריך לעשות שיחרור אסירים תמורת גופות יהודים?

תשובה

שלום

כאשר חוטפיים דורשים כסף תמורת שחרור יהודי ישנו כלל שפודים עד דמיו(שזה שווי של עבד ) ולא יותר כדי לא לתת פתח שיחטפו עוד ועוד עד שיכלה ממונם של ישראל.

כעת במקרה כזה איני יודע את ההלכה, אבל יש מקום לחשוב ששחרור אסירים פחות בעיתי כיון שהרי לזה נמצאים הם אצלנו שישמשו להצלת חטופים, וגם אין לזה גבול ותמיד נוכל לאסור עוד אסירים ערביים.

ולכן זה שאלה כבדה משקל שגדולי התורה צריכים להכריע בה וחבל מאד שלא מתייעצים בדעת תורה בנושא זה.