הרמח"ל גלגול של רבי עקיבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ידוע שהרמח"ל הוא גלגולו של רבי עקיבא שבא לתקנו עד גיל ארבעים בתקופה שלפני חזרות בתשובה של רבי עקיבא. רציתי להבין, ידוע שבמקום בו בעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים.. מהסיבה שנמחלו להם כל החטאים, בין אם חזרו מאהבה(הפיכת החטאים לזכויות) ובין אם חזרו מיראה(מחיקתם). אם כך ברור מאליו שלרבי עקיבא נמחלו כל עוונתיו לפני החזרה בתשובה. אז מדוע הרמח"ל היה צריך לתקנו 40 שנה? תודה מראש, וישר כוח.

תשובה

אתה צודק, אבל עדיין יש את מה שרבי עקיבא יכל להשפיע בתורתו עד גיל אברעים וזה שום דבר לא יכול לפעול חוץ מעשיה ממש בפועל בעולם הזה.

 לדוגמא חז"ל אומרים שיש דברים שהם בבחינת מעוות לא יוכל להתקן וזה ביטול מצוות עשה - חזרה בתשובה יכולה להועיל לתקן חטא, אבל לא ליצור מצוות יש מאין, לזה צריך עשיה בפועל, ולכן עדיין נזקק רבי עקיבא לאותו קשר לנשמת הרמח"ל ובכך להשפיע ולפעול את אותה התורה שנחסרה ממנו .