האם הבעל יכול להיות עם האשה בלידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תחילה היה לי רצון עז למצוא מקור בכדי שאוכל לשאול שאלה שתוכל לספק לי תשובה בוויכוח ישן שמתחולל ביני לבין שכני , הוא טען שלאור העובדות על גילויי עצמות של חיות ו/או עצמות אדם שהמדע נוכח ל"דעת" את גילם אין ביסוס לשחר דברי אך בעקבות ההרצאות שבדרך פלא נוכחתי ל"גלות" אותן קיבלתי תשובות לא רק לוויכוחים הבילתי פוסקים שלנו אלא גם למרבים העירעורים שעוד איך שהוא הצליחו לכנן בי אז ראשית אני מאוד רוצה להודות על העשייה המבורכת הזאת והיות שקיבלתי מענה על השאלה ה"בוערת" שלי רציתי לשאול שאלה הלכתית, קרובת משפחה שלי עתידה ללדת בחודשים הקרובים ומאוד מתעקשת שבעלה יהיה נוכח בלידה או לפחות בשלבים המוקדמים שלה, הייתי רוצה לשאול בשמה מה ההלכה פוסקת לגבי זה ומה ההשלכות של כל המצב הזה במקרה שהם יחליטו שהבעל כן יהיה נוכח בלידה? בתודה מראש מירי

תשובה

הבעל יכול להיות נוכח בלידה ואפילו לעזור לאשתו, אבל בתנאי אחד של יביט במקום יציאת הולד.