הפסק באמצע תפילת העמידה לעניית אמן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, * לפעמים אני מתפללת שחרית בשעה: 12:00- 13:00, האם זה בסדר? (האם יש הבדל בין נשים לגברים בעיניין זה?) * האם שיעור של מזונות צריך לאכול בזמן מסויים? כמה זמן אחרי צריך לברך? * האם מותר לעשות קידוש על יין לבן? * אם אני באמצע שמונה עשרה ומתחילים להגיד קדיש, מה לעשות? ובכל שאר תפילה שאני באמצע להגיד ומתחילים קדיש לפני שסיימתי, מה הדין בעיניין זה? * האם מותר לראות קטעי וידיאו שצולמו בשבת? תודה רבה ויישר כח!! *

תשובה

שלום

1. אשה עד חצות זה בסדר.

2.תוך כדי אכילת פרס שזה רבע עד שבע דקות( את הכזית צריך לאכול בשיעור זה כדי להתחייב בברכה אחרונה).

3.מותר

4.קדיש תמישיכי בתפילה, קדושה תעצרי ותקשיבי לקדושה שאומרים.אחרי יהיו לרצון הראשון שבסוף התפילה את יכולה לענות על הכל.

5. מותר