הצורך במשיח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם המשיח ביהדות לא חופף במובן כל שהוא את רעיון המשיח הנוצרי ? האם לא עדיף את הנהגת ה` הישירה בלי אמצעים?

תשובה

שלום

אין שום קשר או דימוי לאותו האיש שלהם, בנצרות המשיח הוא אלוהי מתפללים אליו ובעל כוח וכו. וזהוי עבודת אלילים גמורה.

 ביהדות המשיח הוא רק שליח מיוחד שנתמנה על ידי ההשגחה לגאול את ישראל, וכמובן יהיה בעל סגולות מיוחדות של צדקות וקדושה, אבל אסור להתפלל אליו ואין לייחס לו שום כוח עצמי של אלוהות, והוא בשר ודם ככל יהודי.