האם מותר לעשות קסמים?

  • כ"ח תשרי התשע"ח

שאלה

ב"ה שלום לכבוד הרב, אני רופא שיניים שעובד עם ילדים. האם מותר לעשות להם מעט קסמים (זריזות ידיים) בכדי שיהיה לעזר ליצירת קשר ראשוני איתם? תודות מראש

תשובה

שלום רב,

לפי דעת רוב הפוסקים מותר לך לעשות קסמים אם אתה מודיע מראש שאין לך שום כוחות עליונים, אלא שיש לך חכמה ותחבולה מסוימת, וכל אחד יכול ללמוד לעשותה, וכל שכן אם תראה לילדים דוגמא איך עובד אחד מהקסמים. אולם לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל הדבר אסור בכל אופן.

ראה כאן.

בברכה,

הלל מאירס