האם מותר להשתמש במטוטלת לרפואה?

  • כ' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום לרבנים, האם מותר להשתמש במטוטלת לרפואה? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

כדאי להקדים דברי האדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל בספר אגרות קודש חלק יח' (עמוד יז אגרת תקיט) שכתב וזה לשונו: ובמה שכתב אודות מטוטלת, ומעתיק בזה שיודע כו' - כשאני לעצמי איני מאמין בכל הענין, בכל זה לא שמענו ולא ראינו אינה ראי', ולכן עליו לפנות לרב מורה הוראה, והוא יורהו אם מותר הדבר ע"פ שו"ע, וכמדומה כבר כתבתי לו, שלמה לו לחפש דרכים חדשים וענינים חדשים, בה בשעה שדרך סלולה היא דרך התורה והמצוה וכו'. עד כאן תורף דבריו.

ולעניין הלכה - יעויין שו"ת שבט הלוי חלק ט' (סימן קעד) שדעתו שמצווה להתרחק לגמרי משימוש במטוטלת, ומכל מקום אם משתמשים בזה רק לרפואה אין צריך למחות בדיעבד, אולם כדי לדעת העתיד בשאר דברים יש לחוש לאיסור הן מצד ניחוש דאורייתא או משום תמים תהיה דאורייתא. יעויין שם. וכן ראה עוד שו"ת ים החכמה חלק א' (סימן יג אות יד).

בברכה,

הלל מאירס