השתתפות בברית מילה בתוך שנת אבלות

  • כ' תשרי התשע"ח

שאלה

האם אבל בתוך שנת אבלות על הוריו יכול להשתתף בסעודת ברית מילה? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

לפי מנהג הספרדים מותר לו להשתתף בברית - כולל  הסעודה - אם אין שם כלי נגינה.

ולפי מנהג האשכנזים אין לו להשתתף בסעודת הברית, אך מותר לו להיות נוכח שם שלא בזמן הסעודה אם אין שם כלי נגינה.

מקורות: לגבי מנהג הספרדים - יעויין חזון עובדיה אבלות חלק ב' (עמוד שנא), ומאור ישראל על הש"ס חלק א' (עמודים שכח-שכט).

ולגבי מנהג האשכנזים - יעויין רמ"א יורה דעה (סימן שצא סעיף ב). אמנם מותר להיות נוכח בברית שלא בשעת הסעודה וכמו שכתב בגשר החיים חלק א' (פרק כא סעיף ח אות ה). וכן הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק פט סעיף כז).

בשורות טובות,

הלל מאירס