חשבון הקץ של רבינו בחיי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קס"ו שנה - אנו נמצאים כיום 600 שנה אחרי.. הוא מחשב שם בדיוק איך הגיע לזה וכו`.. היתכן שרבנו בחיי טעה?

תשובה

שלום

דודי יש עוד ספרים שנקטו תאריכים שעברו, ההסבר הוא שיש זמנים שמוסגלים יותר לגאולה אבל זה לא זמנים מוכרחים אלא זמנים שבהם יש תכונה מיוחדת שמסוגלת יותר לגילוי הגאולה.

במידה ולא הגיע בהם זה אומר שמצב כלל ישראל באותה שעה כל כך לא התאים לגילוי שגם זמן זה לא היה בכוחו לגילוי .