מה קורה לנשמה של חיה שמתה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי לדעת על הנשמות של החיות. סבתא שלי דתייה והיא סיפרה לי שהנשמות של החיות זה נשמות של בני אדם שחטאו. האם זה נכון? וגם מה קורה בעצם עם הנשמה של חיה שמתה? האם היא מגיעה לגן עדן/גיהנום?

תשובה

לבעלי חיים אין נשמה, יש סך הכל נפש שזה החיות הבסיסית מאפשרת תנועה ראיה ותחושה.

נשמה זה חיות רוחנית גבוהה יותר שמאפשרת דיבור ומחשבה, ישנו מושג שלפעמים נשמה כחלק מהתיקון שלה נכנסת לגוף של בעל חי, הסבל שנגרם לה בגלל שהיא שוהה בגוף כל כך פחות ומאוס מנקה אותה מחטאיה.