איך לגוים יש ניסים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה ששאלתי ולא נעניתי היתה כיצד קיימים ניסים לגויים ותפילות של גויים נענות(במאמר כוחה של התפילה)הרי יבוא אדם ויטען "תראה אין לך בעלות על בורא עולם ,רק התפילות שלך מתקיימות? רק לך קוראים ניסים? מה עלי להשיב לו. אשמח לקבל תשובה.

תשובה

בנושא התפילה כבקשה מהקב"ה גם לגוי יש יכולת לבקש ויעשו כבקשתו, קרוב השם לכל קוראיו לכל אשר יקראו באמת(תהילים).

אבל בודאי שיש קירבה מיוחדת לעם ישראל שממנה גם נגזר קירבה בנושא התפילה, וככל שאדם צדיק יותר תפילתו מקובלת יותר.

התפילה כידוע היא מקבילה לקורבנות שהיו בבית המקדש, וגם גוי יכל לנדב קורבן, אבל ההבדל הוא שראשית לא היה מחויב, שנית יכל לנדב רק סוג אחד של קורבן ולא היה שייך לכל המערכת כולה של סוגי הקורבנות , אותו דבר בתפילה, יכול להתפלל , אבל לכל החילוקים של הזמנים וההשפעות הוא לא קשור.