כיצד מתגברים על אובדן אב יקר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבודו! 1. האם לאדם יחידי מותר לקרוא קדיש או אשכבה ביום שישי לפני הדלקת נרות שבת (לא בבית העלמין). 2. כשמדליקים נר לעילוי נשמה, את מי צריך להזכיר אם שם הסבתא או הסב של הנפטר? 3. קראתי באיזה ספר, שכאשר מסתיימת השנה לנפטר,הגוף מתכלה והנשמה עולה למחיצתה בעולמות העליונים. והשאלה שלי היא, האם אסור להטרידה בכך שבאים לבקרה בבית העלמין? האם עדיין היא יודעת שבאים אליה גם אחרי השנה? 4. איך מתגברים על אובדן אב יקר. אני מרבה לזכור אותו ובוכה הרבה עליו שהוא חסר לי. האם בכך אני גורמת לו צער? והאם הוא מרגיש בזה.(אציין שעוד מעט מסתיימת השנה לפטירתו). בתודה מראש על התשובות,

תשובה

1.אי אפשר לומר ביחידות.

2.למנהג האשכנזים מזכירים את הסבא לספרדים את הסבתא.

3.חלילה, אפשר להמשיך להגיע ולהתפלל שם, אבל לא כדאי להרבות בזה, אלא פעם בתקופה לעלות, היא מרגישה בעליה לקברה.

4.כמובן שנשמת הנפטר רוצה שתחזרי לשמחה מלאה כיון שהנשמה יודעת עד כמה חשובה השמחה לעבודת השם, ובשמחתך תעשי לו נחת רוח במקומו העליון.