עברתי תהליך גיור של קבוצת "עמי" בבית הדין הרבני בקרית גת ושמרתי תורה ומצוות במשך 3 שנים בשנה האחרונה התחלשתי רציתי לדעת עם הגיור שלי עדיין תופ

  • כ"ט תמוז התשע"ז

שאלה

לפני כ4 שנים בהיותי בת 17 עברתי גיור בקבוצת "עמי" בבית הדין הרבני בקרית גת , במשך 3 שנים שמרתי תורה ומצוות ואף עליתי למדרשייה . בשנה האחרונה מאוד ירדתי , אני עדיין שומרת שבת , חגים , כשרות , ברכות , ברכת הזמון אך ירדתי מאוד יצאתי מהמדרשייה , ואני לא הולכת בצניעות וכיום אני הולכת עם ג'ינסים וחולצות קצרות והרבה אנשים מעירים לי על זה שהגיור שלי נכון להיום לא תופס . רציתי לדעת אם נכון להיום אני נחשבת גויה והגיור שלי לא תופס ? ומה ההלכה ?

תשובה

שלום וברכה

גיור לא מתבטל לעולם, את יהודיה לכל דבר לעולם ועד.

חבל מאוד לרדת ברוחניות עד שעשית צעדים ארוכים ולא קלים כדילהסתפח לעם ה' וזכית להיות חלק מבניו של הבורא, לא כדאי לעשות דברים שלא ראוים שייעשו על ידי בת המלך.

היי חזקה והתחזקי בעובדת ה' וה' יהיה בעזרך להמישך ולהיות יראת ה' בכל הענינים.

עלי והצליחי, נשמח להיות לך לעזר עוד,