האם קעקוע חוצץ בהנחת תפילין?

  • כ"ח תמוז התשע"ז

שאלה

יש לי כמה קעקועים על הגוף והבנתי שאין חובה להוריד, אחד מהקעקועים הוא על זרוע שמאל במקום שהתפילין נוגעות, האם אני חייב להוריד אותו? תודה על העזרה

תשובה

שלום רב,

1. קעקוע לא חוצץ בהנחת תפילין (וכן מוכח בשו"ת מנחת יצחק חלק ג' סימן יא אות א, ובשו"ת בצל החכמה חלק ה' סימן פא), אולם אם זה קעקוע של אישה לא צנועה יש בזה בעיה משום ביזיון התפילין ועוד חששות (ראה מנחת יצחק ובצל החכמה שם).

2. למרות שיש איסור גמור לעשות קעקוע על הגוף - לאחר שכבר נעשה אין חובה להסירו, ומכל מקום מי שיש באפשרותו להסירו - טוב ונכון שיעשה כן כדי שלא תהיה עליו "מזכרת עוון" - ראה https://www.hidabroot.org/question/196444

בהצלחה רבה,

הלל מאירס