שבת

קריאת כ"ו פסוקים בליל שישי

  • י"ח תמוז התשע"ז

שאלה

בקשר לקריאת שניים מקרא ואחד תרגום של ליל שישי קראתי שעל פי 'הבן איש חי' יש לקרוא כל פסוק פעם אחת וללא תרגום ולפי החיד"א יש לקרוא כל פסוק פעמיים וללא תרגום. כיצד עליי לנהוג? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

המנהג הרווח אצל הספרדים הוא לקרוא כ"ו פסוקים בליל שישי פעם אחת - ללא תרגום. ומכל מקום אם אתה רוצה לנהוג לקרוא פעמיים ללא תרגום - הרשות בידך.

מקורות: אכן דעת החיד"א במחזיק ברכה אורח חיים (סימן קנז אות ד) שיש לקרוא בליל שישי כ"ו פסוקים מן הפרשה - פעמיים ללא תרגום. וכן דעת הגר"ח פלאג'י זצ"ל בספרו כף החיים (סימן כז אות א).

אולם דעת הבן איש חי (שנה שנייה פרשת לך לך אות י) שיש לקרוא את הכ"ו פסוקים רק פעם אחת וללא תרגום. וכן כתב הכף החיים (סימן קלב אות ו). ועיין בספר שיבת ציון חלק א' (עמוד ג סעיף ב) שכן דעת הרמ"ע מפאנו במאמר עין גנים חלק א'. ושכן נהג הרש"ש. ועיין שם שכן המנהג הרווח אצל הספרדים. ושמכל מקום יש נוהגים לקרוא כ"ו פסוקים פעמיים.

בברכה,

הלל מאירס