האם יש תיקון על לשון הרע

  • י' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב,ראשית אני רוצה להודות לצוות הידברות היקר,תודה רבה על כל המאמצים לעזור ולקרב יהודים לעבודת ה' יתברך! ויש לי שתי שאלות,אשמח למענה 1.אם יש מישהו שדיברתי עליו לשון הרע ואין לי שום אפשרות לבקש ממנו מחילה,מה ניתן לעשות,האם זה אומר שאצטרך לעשות תיקון? 2.קיבלתי על עצמי לא ללכת לקולנוע יותר והודעתי רק למשפחתי הקרובה,וחברותיי מציעות לי ללכת לקולנוע ואני לא יודעת איך לסרב להן,רוב הזמן אני פשוט לא עונה להן או אומרת שאני עסוקה,איך אוכל להסביר להן שקולנוע הוא מושב לצים בלי להרגיש אי נעימות? תודה!

תשובה

שלום וברכה

1. צריך לבקש מבורא עולם שיכניס בליבו לסלוח לך.

2. תגידי להם שאותך זה הפסיק לעניין ואת לא הולכת יותר מקום זה.

בברכת הצלחה מרובה,