מהי חשיבות טבילת כלים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב קראתי באחד הכתבות באתר זה על עניין הטבילה. נאמר שם כי רק בתנאים מאוד מסויימים של המים, יש בכוחם לטהר. שאלתי הראשונה היא לגבי חשיבות טבילת כלים. מדוע זה כ"כ חמור אם לא טובלים את הכלים? מהם ההשפעות הרוחניות שיכולות לנבוע כתוצאה משימוש בכלי לא טבול? שאלתי השניה היא לגבי נטילת ידיים. מוזכר בכתבה שאם מוציאים את המים מרשות לרשות (לא זוכרת את ההסבר/ את המילים המדוייקות), המים מאבדים מכוחם לטהר. כשאנו נוטלים ידיים, אנו משתמשים במים שעברו הרבה מעברים... תודה על תשובתך

תשובה

טבילת כלים חלקה מהתורה וחלקה מצוות חכמים . מהות הענן הוא גיור הכלי. בדיוק כפי שאדם מתגייר והופך למהות שונה. כך גם הכלים שהם המשמשים את האדם ראוים ל"התעלות" כדי לשמש מציאות רוחנית גבוהה יותר, כאר שימשו עד עתה לעובדי אלילים או למציאות נמוכה יותר.

כוונת הרב שם כנראה זה לטבילה שהיא במקווה מים חיים, נטילת ידים יש לה מעמד נמוך יותר של טהרה ועצם המושג מים בשיעור מסוים מספיק לטהרה זו.