אלו חלקים בקריאת שמע חובה לאמר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש מצבים רבים בהם אני נשכבת לישון ומרוב עייפות מרגישה שאין לי כוחות להגיד את כל סדר קריאת שמע שעל המיטה המלא. האם יש איזשהוא נוסח מקוצר יותר/ חלקים יותר חשובים האם חובה לעמוד בוידוי? האם זה בסדר לשכב במיטה כשאומרים את התפילה? בסוף, ב"אנא בכח", כתוב לחזור על הפסוק של אותו יום 3 פעמים. איך ומתי אני מכניסה את זה? אחרי שאני מסיימת להגיד את כל אנא בכח עד "ברוך שם כבוד מלכותו וכו"`?

תשובה

קבלת עול מלכות שמים וברכת המפיל הם החשובים ביותר. אם את אומרת וידוי אז רק בעמידה.

ניתן לומר את השאר בשכיבה אך לא על הגב או הבטן רק על הצד. לא הבנתי למה כוונתך בסוף השאלה אני לא אומר את מה שהזכרת...