כיצד להתחזק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה.. שמי חני אנקרי ואני בת 20. אני אישית מגדירה את עצמי כמסורתית חונכתי חינוך מסורתי ואבי דתי אחי התחזק מאוד אך העניין הוא אחר: אני חדורת אמונה מאוד אך יודעת שיש הרבה דברים שאני מוחייבת וצריכה לעשות ואיני עושה אני רוצה ולא מצליחה וכן זה מתסכל לעיתים הייתי מאוד שמחה אם אוכל להיענות ולהבין את החיים בצורה יותר מפושטת וברורה ממה שאני ראיתי ורואה עד כה... בתקווה וציפייה להיענות מכם ווברכת תודה רבה חני

תשובה

שלום

הבעיה שגורמת לאדם לחוש שלא בנוח זה כאשר הוא חושב במושגים רחבים וכללים , ולא מסביר לעצמו בפרטנות ובמילים פשוטות מה בעיתו . דואי שכשחושבים במושגים כאלה אין לי כיוון לחיים? צורה בורורה וכו.

זה מעיק ומפריע, אך אם תשבי עם עצמך ותפרטי יותר לעצמך. במה את מסתפק, מה הכייון שחסר לך?עבודה משפחה? אמונה? דירה? תביני את עצמך והכל יתפוס פרופורציה נכונה שתוכלי להתמודד ולהסתדר איתה.