צדקה לצמתי דרכים

  • כ"ב אייר התשע"ז

שאלה

ב"ה בנסיעות ברכב בהרבה צמתים עומדים מבקשי צדקה,להערכתי מאחר וביטוח לאומי נותן מחיה לכל ניצרך רובם עושים זאת כעיסוק ולא בשל צורך, אי אפשר בכל צומת לתת צדקה, גם מפחיד לפתוח חלון אולי הוא ירק אלי או יתקוף אותי, מה לעשות ??? היה לי מקרה שעמדתי בכספומט וניגשה אלי אישה לצדקה , נתתי לה 20 ש"ח, וכשיצא הכסף מהכספומט היא חטפה משם את הכסף !!! מפריע לי כי אחרי שאניי נוסע באור ירוק אני מלא חרדות שלא נתתי צדקה, ריבונו של עולם איך פותרים את הפלונתר הזה ??? האם יש לכם עצה? לא רוצה ששכרי יצא בהפסדי!!! דניאל

תשובה

שלום וברכה

לא חייב לפתוח חלון כאשר את חושש מסכנה.

אם אינך חושש מסכנה תתרום חצי שקל/שקל. אין צורך לתרום סכומים גדולים ללא ראיות ברורות.