עליה לקבר בן משפחה, מתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי כמה שאלות: 1)באיזה זמנים בשנה מותר לפקוד את קברי הנפטרים? האם יש זמנים שהדבר אסור ומפריעה לנשמתם? ומה אפשר לקרוא לעילוי נשמתם ליד הקבר? 2)אני אחרי לידה ומניקה. האם שאני יוצאת מבית העלמין אני יכולה לגשת לילדי ישר? 3)הייתי רוצה להיות שותפה בהוצאת ספרי קודש לעילוי נשמות נפטרים. היכן אני עושה זאת?

תשובה

שלום

1. מותר לעלות בכל ימות השנה, חוץ מימים טובים ושבתות שלאשכנזים אסור ולספרדים מותר.

2. קוראים תהילים ומשניות לעילוי נשמתם, צריך ליטול ידים ביציאה מבית העלמין וכדאי לשהות מעט דקה או שתים בין היציאה לנטילה כדי לא להראות שממהרים להפטר מהנפטר.

ניתן ליצור קשר עם אגודה ללימוד הדף היומי שנקראת "מאורות הדף היומי"(בני ברק) הם מדפיסים גמרות לעילוי נשמה, לימוד הגמרא הוא טובה גדולה לנפטר, וכן ניתן ליצור קשר עם משרד "הידברות" לתרום להדפסת ספרים או חומר ביהדות.