צדקה במעשה?

  • ב' אייר התשע"ז

שאלה

האם התנדבות ב"קו לחיים" או ב"כנפיים של קרמבו" או תרומת כליה - נחשבים לצדקה או שצדקה יכולה להיעשות רק בכסף?

תשובה

שלום וברכה

הגמרא אומרת שצדקה זה בממונו וגמילות חסד זה בגופו. כל הדברים שמנית הם ככל הנראה גמילות חסד שגדול יותר מהצדקה.

כך אמרו בגמרא סוכה מט' ע"ב
ואמר רבי אלעזר גדולה גמילות חסדים יותר מן הצדקה שנאמר זרעו לכם לצדקה וקצרו לפי חסד אם אדם זורע ספק אוכל ספק אינו אוכל אדם קוצר ודאי אוכל ואמר רבי אלעזר אין צדקה משתלמת אלא לפי חסד שבה שנאמר זרעו לכם לצדקה וקצרו לפי חסד תנו רבנן בשלשה דברים גדולה גמילות חסדים יותר מן הצדקה צדקה בממונו גמילות חסדים בין בגופו בין בממונו צדקה לעניים גמילות חסדים בין לעניים בין לעשירים צדקה לחיים גמילות חסדים בין לחיים בין למתים

בברכה,

בנמין שמואלי