מה יקרה ליהודים במלחמת גוג ומגוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום וברכה שאלתי: שמעתי רבות על מלחמת גוג ומגוג, ועל כך שאומות העולם ילחמו נגד ישראל. כמו-כן, הבנתי שמיליוני יהודים אמורים להיהרג במלחמה זו, אבל לא קיבלתי באף שיעור או מאמר, הסבר לגבי גורלם של הצדיקים במלחמה. ולכן, שאלותיי הן: 1. מה יעלה בגורלם של היהודים הצדיקים, שומרי התורה והמצוות? האם גם הם יהרגו במלחמה זו?! ו*אם* כן, למה לאדם לשמור תורה ומצוות - אם גורלו (המר) ידוע מראש בכל מקרה? 2. קראתי שהאומה הערבית תשלוט על ישראל 9 חודשים. האם הדבר יקרה לפני או אחרי מלחמת גוג ומגוג, ולמה הכוונה ב"ישלטו"? האם ספרי הקודש נותנים לנו מעט פירוט כיצד הדבר יבוא לידי ביטוי? וכמו כן, שאלתי הראשונה מתייחסת גם לכאן - מה יעלה בגורלם של היהודים הצדיקים? בתודה, ערן

תשובה

שלום

כמובן שאם ח"ו יהרג יהודי במלחמת גוג ומגוג זה דוקא על פי מעשיו זהוי מטרת המלחמה של גוג ומגוג ביעור הרע ולכן אין צד שצדיקים יפגעו במלחמה זו. איננו יודעים איך יראה בדיוק התהליך המתואר של שליטת ישמעאל ,אך כפי איך שהדברים נראים לעינינו כיום שישמעאל קונה אחיזה בכל הארצות האירופאיות ,

הטרור האיסלמי מתחיל להשתולל בכל רחבי העולם,ולנו בארץ ישראל ישנו מאבק עם ישמעאל כאשר עוד ועוד חלקים ואנשים נופלים בידיים ישמעאליות הדבר נראה מוחשי יותר ויותר ומתגשם במציאות, מה בדיוק צריך להיות בסוף ועד כמה תגיע שליטת ישמעאל איננו יודעים, אך הדבר כבר נקבע לפני אלפי שנים עוד במאבק יצחק וישמעאל על ירושת אברהם,מה שבטוח שהתוצאה הסופית תיהיה לטובת יצחק כפי שנוכחנו מסיפור אברהם אבינו שבחר השם ביצחק לזרעו הנבחר.