חינוך ילדים

איך הורה צריך להגיב לילד קטן שמרביץ?

  • כ"ב ניסן התשע"ז

שאלה

שלום, אני אמא לילד בן שנה ו-9 חודשים ולפני שבועיים נוספה למשפחה זעטוטה קטנה ומתוקה, ב"ה. הבן שלי ילד פיקח ב"ה, ילד שמבין באמת מה מדברים איתו ויודע להגיב וכו', אפילו לגילו הצעיר. לאחרונה התחיל להרים ידיים ולומר "די" עם הנפת יד וזה התחיל לפני שנולדה הקטנה, אך זה היה ממש 'בקטנה' כמו שאומרים ודבר שגם למד במעון מילדים וכו', דבר שהיה לי מובן שיגיע מתישהו.. אך עם הצטרפות הילדה למשפחה הדבר נהייה ממש בלתי נסבל! הילד לא מפסיק להרביץ לי ולכולם ממש, עם כל זה שאני אומרת לו בתקיפות שלא מרביצים לאמא ולא מרביצים בכלל, ועם זה שמידי פעם אף מענישה אותו הילד לא מפסיק להרים ידיים ואני כבר ממש אובדת עיצות. אני אומרת לא מספיק והוא ממש מביט לי בעיניים וממשיך.. לא יודעת איך להגיב כבר ומה לעשות.. במיוחד שהוא לעיתים נפגע ממני שאני מענישה אותו.. אשמח שתעזור לי ותאמר לי איך להגיב...

תשובה

שלום וברכה

יש להזהיר אותו בעונש מתאים, ולהיות עקביים ולא להגיב כלל להיעלבות שלו מהעונש. כמו כן, לא להתייחס אליו בכעס, לא להאשים אותו ישירות, אלא רק לומר ברוגע ובקול בוטח שבגלל שידים אלו הרביצו - הן מקבלות עונש מסוים, עד שהידיים יחזרו בתשובה.

אם לא תכעסי ותהיי עקבית למשך תקופה - זה ייפסק בעז"ה.

בהצלחה רבה,