כיצד להרגיש קירה אל ה'?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קראתי כאן תשובה שמי שאין לו ייסורים כלל זה מראה שבשמיים לא מצפים לתפילתו-פנייתו. שמתי לב שטוב לי מאוד בחיים, ה` לא החסיר לי כלום וזאת למרות שיש בידי חטאים רבים (אני אדם דתי ובעז"ה אפסיק לחטוא)משום שאיני מצליח לשבר את תאוותי, וגם שלא באים עלי שום יסורים? ואני מזמן הרגשתי שאני רחוק מה` והוא רחוק ממני מה לעשות?

תשובה

חלילה וחס אין כונתו שכל אדם שלא באים עליו יסורים צריך לחוש שמשמיים לא רוצים בו,והרי על זה אנו מתפללים כל יום ומה שחטאתי לפניך מחוק ברחמיך הרבים ,אבל לא על ידי יסורים וחלים רעים, ישנם דרכים נוספות לפני הקב"ה להפרע מאדם לעיתים על ידי אי תוספת ברכה וכו, אפילו שכמעט אין אדם שאין לו יסורים,אומנם לא גדולים,אך כיוון שהאדם נברא לשלמות ,אפילו יסורים קטנים דוגמת איחור לאוטובוס,גם נחשבים יסורים.

קרוב השם לכל קוראיו,עם תנאי אחד לכל אשר יקראו באמת,על זה עצמו צריך להתפלל להשם לחוש את קירבתו,ולעיתים זהו עצמו נסיון לאדם שחש כאילו הוא רחוק,היסוד הוא להתמקד בטוב ולהוסיף בעשיית טוב ,ומימלא החושך יעלם.