יסורים למה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ה` יודע את הכל.נכון?! ה` נותן לנו הרבה ניסיונות.. אז למה ה` עושה לנו נסיונות שאנחנו לא יכולים לעמוד בהם? למשל אני מכיר משהו שעבר תאונת דרכים והוא כל היום סובל מזה..אז למה ה` עשה לו את זה..ועכשיו הוא בקושי מאמין..ויש לו משפחה דתיה והוא ניסה מס` פעמים למצוא תשובות לשאלות שלו.אבל אין להם פיתרון.. אם תוכל/ו לעזור לי אני אשמח!

תשובה

תכלית היסורים לטובה כפי שניכר מהתבוננות בבריאה שהכל מוכן וערוך לטובת האדם,וחובת האדם לנסות לחזק עצמו בכל מצב ולהאמין שזוהי טובתו בצורה נסתרת שאין הוא מסוגל להבינה כעת,על אף הסבל הקשה שמותר לו ורצוי לכאוב על כך אין אנו אומרים שיעשה עצמו טיפש ויצעק טוב לי,כמובן שחובתו להתפלל ולבקש על רפואתו,

אך בד בבד להמשיך לחזק את אמונתו. ולא עוד אלא שזוהי הדרך היחידה שהיתה ראויה להביאו לשלמות,ובעתיד בעת הגאולה לא רק צרות הכלל יתבררו כטובה,אלא כל יחיד ויחיד יזכה לראות איך שכל פעולה וכל סבל שעשה איתו הבורא היה טובה גדולה, וכפי שדוד המלך כותב בתהילים ,שכידוע דוד היה מסובב בכל סוגי הצרות ממחלות ועד מרידת בנו במלכותו,"אודך השם כי עניתני ותהי לי לישועה",

דוד לא מודה רק על הישועה אלא גם על העינוי ,בהכירו אחר הישועה איך שזה היה חלק ממהלך לטובתו,ואיך שדוקא בשעות הקשות זכה לחוש את יד השם ביותר חוזק וקירבה ולעתיד לבוא אומרת הגמרא תיהיה רק ברכה אחת "הטוב והמיטיב" וברכת ברוך דיין האמת תתבטל ובזה טמון היסוד שכעת בעולמנו נראה שיש שתי סוגי הנהגה משמים של טוב ושל דין ולעתיד לבוא יתברר שהכול טוב. הקב"ה נותן יסורים רק אם יש כוח לאדם לקבלם, ויסורים מראים לאדם שיש מה לדבר איתו ויש תקשורת איתו משמים,אדם שלא סובל כלל ,צריך לחשוש שמא משמים לא מתעסקים איתו וכבר לא מצפים ממנו לשנות מצבו,אין אף אדם גדול בישראל שלא עבר יסורים קשים,זהו נסיון ואשרי מי שעומד בכך ויזכה לראות במהרה בטובתו.