שאל את הרב - כללי

אני מקיימת מצוות לפי יכולתי אבל אני מפחדת מעונשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני מסורתית וכמובן שאני מצוות לפי יכולתי אבל לפעמים אני מפחדת מעונשים וכמובן שאני להרגיש אהבה כלפי ולא פחדים וכמובן לעשות דברים לפי יכולתי ולא דברים שהם לא יכולתי כי כמובן שאין בין אדם מושלם אני לדעת אם שאני מצוות שהם לפי יכולתי ושאין מעונשים וכפי שכתוב שכתוב בתהליים כי הוא מבין יודע את מעישנו וכי עפר אנחנו

תשובה

שלום וברכה

אכן כי הוא ידע יצרינו ידע כי עפר אנחנו,ה´ יודע ומבין את הכוחות שלנו ולא תמיד נוכל לעמוד נגד היצר ועל כן נתן לנו ה´ את כוח התשובה שבה אנו יכולים לכפר על כל מעשינו ועל כל דרכינו הנלוזות, אולם אין זה אלא לאחר מעשה אולם אין להחליט מראש שיש דברים  שהם לא ביכלתך, ועל הכול אפשר להתמודד ולהצליח אולם אם לפעמים נכשלים אין כל בעיה ואפשר לחזור בתשובה.

לסיכום אכן האדם לא יכול להגיע לשלימות ואין לפחד מכשלונות, אולם על האדם לשאוף לשלימות.

עלה והצלח - בנימין שמואלי