קריעה לאחר ההלוויה

  • ב' אדר התשע"ז

שאלה

שלום, כשאבי נפטר קרעו לנו, לנשות המשפחה את הבגד בבית, לאחר ההלוויה. לגברים קרעו בהלוויה אבל רק בסוף, בזמן הקבורה, ולא בתחילת ההלוויה כמו שהבנתי שנהוג. אנחנו נוהגים כמנהג יהודי תוניסיה. האם זה בסדר לקרוע לאחר ההלוויה? והאם גם לגברים לא אמורים לקרוע עם תחילת ההלוויה?

תשובה

שלום וברכה

אם לא קרעו לפני הלוויה יש לקרוע בסיום הלוויה. אבל באמת ראוי תמיד לקרוע בזמן הלוויה.

בהצלחה,